+370 445 78 984
J. K. Chodkevičiaus g. 1B, LT–97130 Kretinga
I–V 9.00–18.00, VI 10.00–15.00 VII Nedirba
Paskutinė mėnesio darbo diena – švaros diena (skaitytojai neaptarnaujami). Prieššventinę dieną dirba 1 val. trumpiau
EN
Renginių kalendorius balandžio 2024
Pr An Tr Kt Pn Št Sk
01
02030405
06
07
080910111213
14
1516171819
20
21
222324252627
28
2930
Visi renginiai

1000 Eur prizas – už idėją kultūros inovacijų srityje

Sukurta 2022-03-25

Atnaujinta 2022-03-25

Vieta Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka

Autorius BRIGITA BARKAUSKAITĖ

Balandžio 2–3 d. Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje organizuojamas Klaipėdos regiono kultūros inovacijų hakatonas „HACK Kultūra“, kuriame geriausiai pasirodžiusi komanda bus apdovanota 1000 Eur prizu ir idėjos įgyvendinimo mentorystės programa.

Kultūra ir inovacijos Lietuvoje

„Nuolat kintanti kultūra ir kylantys iššūkiai – kultūros lauko organizacijos kasdienybė. Minėti procesai vyksta būtent todėl, kad iš esmės nuolat kinta pati visuomenė, – teigia Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorė dr. Laura Juchnevič. – Žmonių įsitraukimas į kultūros turinio kūrimą, istorijų rinkimas ir perteikimas interaktyviomis priemonėmis, kultūros komunikacija socialiniuose tinkluose, kultūros paslaugų savitarnos, šiuolaikinių technologijų ir socialinių medijų naudojimas kultūros paslaugoms ir veikloms tampa ypač svarbus veiksnys plėtojant kultūros paslaugas Lietuvoje. Praktiškai kiekvienas iš mūsų tampa neatskiriamu kultūros informacijos rinkėju ir skleidėju, o tai reiškia, kad kiekvienas iš mūsų dalyvaujame kultūros organizacijų veiklose ir paslaugose, – įsitikinusi dr. L. Juchnevič“. Tad siekiant spręsti šiandienos kultūros lauko problemas, Klaipėdos regiono gyventojai kviečiami dalyvauti kultūros inovacijų hakatone „HACK Kutūra“.

Kultūros inovacijų hakatono „HACK Kultūra“ programa

Balandžio 2 dienos rytą renginį hakatonas „Hack Kultūra“ atidarys ir sveikinimo žodį tars renginio globėjas, Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius. Renginio metu dalyviai bus kviečiami įsigilinti į hakatono „Hack Kultūra“ iššūkius, kuriuos pristatys renginio vadovė Brigita Barkauskaitė. Viso renginio metu dalyviai telks dėmesį į Klaipėdos regiono kultūros kelių ir objektų, literatūros ir tradicijų puoselėjimo bei saugojimo svarbą ir spęs probleminius klausimus:

  • Kultūrinio identiteto puoselėjimas. Kaip išsaugoti etninę kultūrą, tradicijas ir papročius?
  • Knygų renesansas. Kaip stiprinti teigiamą visuomenės požiūrį į skaitymą?
  • Klaipėdos regiono išskirtinumo ženklai. Kokiais būdais inspiruoti lankytojų skaičiaus didėjimą?

Siekiant įsigilinti į organizatorių iškeltus iššūkius, dalyvių laukia profesionalių kultūros ekspertų pranešimai ir konsultacijos. Išklausę pranešėjų pateiktą informaciją, dar pirmąją hakatono dieną dalyviai komandose generuos idėjas ir informacinių technologijų mokyklos LISPA padedami pradės kurti inovatyvius prototipus. Antrąją hakatono dieną dalyviai tęs prototipų kūrimo procesus ir dalyvaus prezentacijų rengimo ir viešojo kalbėjimo paskaitoje. Dienos pabaigoje dalyvių laukia vertinimo komisija, – jai komandos pristatys hakatono metu sukurtas idėjas ir prototipus. Geriausiai pasirodžiusi komanda bus apdovanota 1000 Eur prizu ir idėjos įgyvendinimo mentorystės programa, kurią įsteigė VšĮ „Ateities visuomenės institutas“.

Mentorystės programa

Laimėtojų komandai idėjos įgyvendinimo mentorystės programą dovanojančio VšĮ „Ateities visuomenės institutas“ direktorė dr. Erika Godlevska pasakoja: „Institutas buvo įsteigtas dėl siekio prisidėti prie visuomenės gerovės kūrimo ir ypatingą dėmesį sutelkti kultūrai, kaip visuomenės dvasios sveikatos, kūrybiškumo ir inovacijų skatinimo pagrindui. Mūsų komanda pradėjo formuoti kūrybos ir inovacijų aplinką Lietuvoje. Taip atsirado naujų valstybės strategijų, priemonių paskatinti plėstis šį sektorių ir jame dirbančias įmones“. Idėjos mentorystės programa, kurią dovanoja VšĮ „Ateities visuomenės institutas“, yra nuoseklus konsultacinių susitikimų ciklas, kurio metu instituto ekspertai padės nugalėtojų komandai pabaigti produktą ir pasirengti eiti į rinką. „Mes labai džiaugiamės, kad galime prisidėti prie pokyčių, o kiekvienas hakatonas – ir yra galimybė daryti pokyčius, tapti pažangesne organizacija, pažangesniu miestu, pažangesniu regionu, – teigia instituto direktorė dr. Erika Godlevska.

Registracija

Norint dalyvauti reginyje ankstesnė patirtis hakatonuose nėra būtina. Svarbiausia – kūrybinė idėja ir 4–6 žmonių komanda. Dalyviai gali registruotis ir individualiai, renginyje jie bus priskirsti komandai. Registraciją į hakatoną rasite Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos svetainėje. Registracija tęsis iki kovo 31 d. 22 val.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Kretingos rajono savivaldybė.

Oficialūs renginio draugai:

LISPA
Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka
VšĮ „Ateities visuomenės institutas“
Lietuvos marketingo asociacija (LiMA)
Klaipėda, aš su tavim
Vakarų ekspresas
Augma
Aukso žuvys
Mėtinis Bučinys

___

Hakatono „HACK Kultūra“ vadovė Brigita Barkauskaitė
[email protected]
+370 671 86 477

  • Savivaldybės biudžetinė įstaiga
  • Kodas 190287259
  • Duomenys kaupiami ir saugomi
  • Juridinių asmenų registre

The form you have selected does not exist.

Dažniausiai užduodami klausimai